Veliki požar iznad Kaštela

15.08.2008.

Nekoliko minuta poslije 14 sati iznad Rudina, u neposrednoj blizine željezničke pruge izbio je požar. Ono što je u samom početku izgledalo ka da je neko potpalija malo žešću vatru za gradele, u svega desetak minuta rasplamsalo se u pravu vatrenu pošast. E sad, kako sam opet naletija na samo požarište, o tome bi se dalo raspravljat, ali izgleda da su kritične ove moje vožnje od Splita prema Trogiru. A nisam kriv, majke mi!







Eto, dok sam zunza po one četiri trake između Solina i Sućurca, dim je bija jedva vidljiv. U Kambelovcu sam već vidija da je vrag odnija šalu, a kad sam doša do skretanja u Rudine, šta mi je još bilo skočit gori dva-tri kilometra za izvidit situaciju!?

Na žalost situacija nije niti malo jednostavna, u stvari jako je brljava, jer požar se širi potpomognut jakim jugom uz padine Trećanice, zapadno od Kozjaka. Na svu sriću, sa svih strana pristižu vatrogasne ekipe pa je u ovom trenutku na požarištu već desetak vozila.









Gore vinogradi, maslinici i borova šuma. Bez pomoći zračnih snaga, gašenje požara bit će jako teško. Na svu sreću, nakon dvadesetak minuta dolazi i ta toliko željena "udarna eskadrila" od dva kanadera i jednog air-traktora.
Pred gasiteljima je pakleno popodne, a vjerojatno i čitava noć...







<< Arhiva >>